Çörek Otlu Yeşil Poğaça

Çörek Otlu Yeşil Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı rondodan geçirilmiş çiğ ıspanak
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2-3 yemek kaşığı çörek otu (damak tadına nazaran ayarlanabilir)
  • 5,5 su bardağı un

Çörek Otlu Yeşil Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un ve kabartma tozu hariç başka materyaller karıştırılır.
  2. Un yavaş yavaş eklenerek kabartma tozu ile birlikte yumuşak bir hamur elde edilir.
  3. Yuvarlak haller verilerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
  4. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek evvelden ısıtılmış 180° fırında 35 dk pişirilir. Pişirme müddeti fırına nazaran değişiklik gösterebilir. Denetimli pişirilmeli.

Çörek Otlu Yeşil Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hünkar Beğendi Mükemmel Bir Ana Yemek Tarifi
Teriyaki Soslu Tavuk Sandviç
Unsuz Sandviç Ekmeği
Lotuslu Muzlu Magnolia
Kolay Tiramisu
Ebruli Kek
Hdabla | © 2025 |