Çörek Otlu Kurabiye

Çörek Otlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket margarin (eritilmiş soğutulmuş)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (sarısı ayrılacak)
- 5 yemek kaşığı çörek otu
- 2 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Aldığı kadar un
Çörek Otlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Margarin eritilip soğutulur.
- Sonra sıvı yağ, yumurta akı, çörek otu, kabartma tozu, pudra şekeri kırmızı toz biber ve tuz ek edilerek karıştırılır.
- Azar azar un ekleyerek kulak göğsü kıvamında hamur yapılır.
- Ufak ufak yuvarlak haller verip fırın tepsisine dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam atılır.
- Önceden ısıtılmış 170° turbolu fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Çok çabuk pişebiliyor sık sık denetim edin.
Çörek Otlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






