Çörek Otlu Kurabiye

Çörek Otlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin (eritilmiş soğutulmuş)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (sarısı ayrılacak)
  • 5 yemek kaşığı çörek otu
  • 2 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Aldığı kadar un

Çörek Otlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Margarin eritilip soğutulur.
  2. Sonra sıvı yağ, yumurta akı, çörek otu, kabartma tozu, pudra şekeri kırmızı toz biber ve tuz ek edilerek karıştırılır.
  3. Azar azar un ekleyerek kulak göğsü kıvamında hamur yapılır.
  4. Ufak ufak yuvarlak haller verip fırın tepsisine dizin.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam atılır.
  6. Önceden ısıtılmış 170° turbolu fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Çok çabuk pişebiliyor sık sık denetim edin.

Çörek Otlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hamsi Buğulama
Tavada Sebzeli Yulaf Börek
Karidesli Penne
Yulaflı Kurabiye
Katmer Poğaça (Videolu)
Latte Pasta
Hdabla | © 2024 |