Çörek Otlu Kurabiye

Çörek Otlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin (eritilmiş soğutulmuş)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (sarısı ayrılacak)
  • 5 yemek kaşığı çörek otu
  • 2 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Aldığı kadar un

Çörek Otlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Margarin eritilip soğutulur.
  2. Sonra sıvı yağ, yumurta akı, çörek otu, kabartma tozu, pudra şekeri kırmızı toz biber ve tuz ek edilerek karıştırılır.
  3. Azar azar un ekleyerek kulak göğsü kıvamında hamur yapılır.
  4. Ufak ufak yuvarlak haller verip fırın tepsisine dizin.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam atılır.
  6. Önceden ısıtılmış 170° turbolu fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Çok çabuk pişebiliyor sık sık denetim edin.

Çörek Otlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı, Bezelyeli, Havuçlu Basmati Pirinç Pilavı
Havuçlu Terbiyeli Çorba
İbiza Tatlısı
Portakallı Kek
Kısır
Saksı Tatlısı
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet