Çörek Otlu Kıyır Kurabiye

Çörek Otlu Kıyır Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 -2,5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı çörek otu

Çörek Otlu Kıyır Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir kaba un ve çörek otu hariç tüm materyalleri alarak karıştıralım.
  2. Yavaş yavaş unu ek edip çörek otunu da ek ettikten sonra ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayalım.
  3. Sıvı yağlı olduğu için dağılmaması için elimize alıp sıkarak hal verelim.
  4. Sıvı yağlı olması sizi korkutmasın çok hoş gevrekli ve yağsız bir kurabiye oluyor.
  5. 180 derecelik evvelce ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
  6. Herkesin fırınına nazaran pişirme dakikası fark gösterebilir. Dikkatli pişirmek daha hoş sonuçlar verecektir. Birinci sıcağı çıkınca servis yapın. Afiyet olsun😊.

Çörek Otlu Kıyır Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köz Patlıcan Ve Biber Yatağında Mantı
Sulu Köfte
Çilekli Yoğurtlu Smoothie
Kadayıflı Muhallebi
Nefis Ev Yapımı Et Döner
Lahana Sarması (Kıymalı)
Hdabla | © 2025 |