Çörek Otlu Kıyır Kurabiye

Çörek Otlu Kıyır Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram margarin yada tereyağı (tereyağı çok yakışıyor)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta akı (sarısı üstüne)
  • 1 kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı çörek otu
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 3 bardağa yakın un (kontrollü ekleyin lütfen)

Çörek Otlu Kıyır Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı ve başka materyalleri yoğurma kabına alalım.
  2. Unu denetimli bir biçimde ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
  3. Hamurdan tek lokmalık olacak biçimde kesimler alıp elimizde yuvarlayalım.
  4. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  5. Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim.
  6. Önceden ısıttığımız fırında üzeri ve alt kısmı kızarana kadar pişirelim (ağızda dağılan bayatlamayan çok lezzetli bir kurabiye oluyor)

Deneyenlere afiyet olsun 🫠

Çörek Otlu Kıyır Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Domates Soslu Zeytinyağlı Kabak
İmparator Kahvesi (Bayram Harmanı)
Coleslaw (Lahana Salatası)
Zeytinyağlı Brokoli Salatası
Jersey Sütten Kaymak Ve Yoğurt
Sebzeli Kuzu Haşlama
Hdabla | © 2025 |