Çökertme Kebabı
Çökertme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
Kızartmak için:
- 4 adet orta uzunluk patates
Üzeri için;
- 6 kaşık süzme yoğurt
- 2 küçük diş sarımsak
- Tuz
Süslemek için;
- 3 kesim tavuk sarma
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım küçük soğan
- 2 yemek kaşığı domates sosu
- 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 2 tatlı kaşığı kekik
- Tuz
Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yağı, tavukları ve tuzu bir tavaya alarak kavuralım.
- Ardindan yarım soğani yarım halka formunda dilimleyelim ve tavuğa ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Son olarak kekik, toz kırmızı biber ve domatesi de ekleyip karıştıralım.
- Büyük bir kasede süzme yoğurt, tuz ve sarımsağı karıştıralım.
- Patatesleri çok ince olacak halde dilimleyelim ve derin yağda kızartalım ve bir tabağa alalım.
- Son olarak kızartmalarımızın üzerine birinci olarak hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu; akabinde hazırladığımız tavugumuzu ekleyelim. İşte çokertme kebabimiz hazırr☺️ 📌
- Yoğurdu servis yaparken eklerseniz daha hoş olacaktir aksi taktirde beklerse patatesler yumuşayip hamur olacaktır. Afiyet olsun🎊🎉 ♥️değerli görüşlerinizi ve denediğiniz tanımlarımı benimle paylaşmayı sakin unutmayın!!❤️. 🥰instagram adresimizi “@heplezziz” de takip ederseniz sevinirim🥰.
Çökertme Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













