Çökertme Kebabı

Çökertme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

Kızartmak için:

  • 4 adet orta uzunluk patates

Üzeri için;

  • 6 kaşık süzme yoğurt
  • 2 küçük diş sarımsak
  • Tuz

Süslemek için;

  • 3 kesim tavuk sarma
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım küçük soğan
  • 2 yemek kaşığı domates sosu
  • 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz

Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yağı, tavukları ve tuzu bir tavaya alarak kavuralım.
  2. Ardindan yarım soğani yarım halka formunda dilimleyelim ve tavuğa ekleyip kavurmaya devam edelim.
  3. Son olarak kekik, toz kırmızı biber ve domatesi de ekleyip karıştıralım.
  4. Büyük bir kasede süzme yoğurt, tuz ve sarımsağı karıştıralım.
  5. Patatesleri çok ince olacak halde dilimleyelim ve derin yağda kızartalım ve bir tabağa alalım.
  6. Son olarak kızartmalarımızın üzerine birinci olarak hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu; akabinde hazırladığımız tavugumuzu ekleyelim. İşte çokertme kebabimiz hazırr☺️ 📌
  7. Yoğurdu servis yaparken eklerseniz daha hoş olacaktir aksi taktirde beklerse patatesler yumuşayip hamur olacaktır. Afiyet olsun🎊🎉 ♥️değerli görüşlerinizi ve denediğiniz tanımlarımı benimle paylaşmayı sakin unutmayın!!❤️. 🥰instagram adresimizi “@heplezziz” de takip ederseniz sevinirim🥰.

Çökertme Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sosis Kızartma
Güveçte Sebzeli Et Yemeği
Kağıtta Tavuk
Patatesli Açık Pide
İrmik Topları
Çocuklar İçin Şekersiz Muzlu Pankek
Hdabla | © 2025 |