Çökertme Kebabı

Çökertme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 6 adet patates

Marine için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz

Yoğurt sos;

  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Salçalı sos için;

  • 1 büyük kaşık tereyağı
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • 1 kase domates sosu
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • Tuz

Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuğu jülyen doğrayıp marineye bırakalım.
  2. Marine olması için 30 dakika buzdolabında bekletelim.
  3. Patatesleri ince ince doğrayıp tuzlu suya koyalım.
  4. 10 -15 dk suda bekletip süzüp kağıt havlu ile kurulayalım.
  5. Tavukları önlü gerili pişirelim.
  6. Patatesleri derin yağda kızartalım.
  7. Domates sos için yağları sos kabına alalım üzerine domates sosu ek edelim.
  8. Baharatını ve tuzunu ekleyip pişirelim.
  9. Çökertme kebabı için sırasıyla kızartılmış patatesleri sunum tabağına alalım.
  10. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirelim.
  11. Salçalı sos gezdirelim.
  12. Son olarak tavukları dizelim. Afiyet olsun❤️❤️.

Çökertme Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fındıklı İki Renkli Kek
Beyti Kebap (En Kolay,En Lezzetli)
Cennet Çorbası
Dip Sos Ve Baharatlı Ketçaplı Sos
Mantar Meze (Videolu)
Aylarca Bayatlamayan Kurabiye
Hdabla | © 2025 |