Çökelek Kavurması

Çökelek Kavurması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kase çökelek (yarısı benim yaptığım çökelek,diğer yarısıda hazır yağlı çökelek)
- 2 kaşık tereyağı
- Kaşar peyniri
- 4-5 yemek kaşığı süt (çökeleğin ölçüsüne göre)
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
Çökelek Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağı eritilip içine çökelek konur.
- Birkaç defa çevirdikten sonra süt ek edip bütünleşene kadar kavurmaya devam edilir.
- Servis edileceği vakit üstüne kaşar peyniri ek edilir.
- Bazen üstüne cevizde ekliyorum isteğe bağlı tabi ancak hoş oluyor….
Çökelek Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






