Çökelek Kavurması

Çökelek Kavurması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kase çökelek (yarısı benim yaptığım çökelek,diğer yarısıda hazır yağlı çökelek)
  • 2 kaşık tereyağı
  • Kaşar peyniri
  • 4-5 yemek kaşığı süt (çökeleğin ölçüsüne göre)
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)

Çökelek Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı eritilip içine çökelek konur.
  2. Birkaç defa çevirdikten sonra süt ek edip bütünleşene kadar kavurmaya devam edilir.
  3. Servis edileceği vakit üstüne kaşar peyniri ek edilir.
  4. Bazen üstüne cevizde ekliyorum isteğe bağlı tabi ancak hoş oluyor….

Çökelek Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kumpir
Puf Puf Kare Poğaça Tarifi
Ciğer Taplaması (Videolu)
Sürpriz Dolgulu Muffin (Videolu)
Sütlü Kahve
Bulut Poğaça
Hdabla | © 2024 |