Çok Pratik Ton Balığı Köftesi (Alman Usulü)

Çok Pratik Ton Balığı Köftesi (Alman Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 kutu ton balığı
- 2 adet yumurta
- 4-5 kol yeşil soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 limon kabuğu rendesi
- Karabiber
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Çok Pratik Ton Balığı Köftesi (Alman Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ton balıkları bir süzgece alınır ve ezerek fazla yağı süzülür.
- Süzülen balık karıştırma kabına alını yumurtalar ek edilir ve yeterlice karıştırılır.
- Karışıma ince ince doğradığımız soğan, maydanoz ve öbür zeytinyağı hariç ( kızartmak için kullanılacak) bütün gereçler ek edilip yeterlice karıştırılır.
- Cevizden biraz daha büyük kesimlere ayrılıp yuvarlayıp üzerine biraz bastırarak yassı bir halde köfteler elde edilir.
- Bir tavaya zeytin yağ konulup ısınınca köfteler dizilir. Altı üstü kızarana kadar pişirilir ve sıcak sıcak servis edilir. Afiyetler olsun 😊.
Çok Pratik Ton Balığı Köftesi (Alman Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





