Çok Lezzetli Tavuk Güveci
Çok Lezzetli Tavuk Güveci Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet bütün tavuk
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet acı sivri biber
- 1 adet domates
- 1 adet patates
- 1 baş sarımsak (isteğe bağlı)
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1- 2 su bardağı su
Çok Lezzetli Tavuk Güveci Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak soğanlarımızı biberlerimizi ve domateslerimizi doğruyoruz.
- Ardından patatesleri fotoğrafta ki üzere keselim.
- Bütün tavuğu fotoğraftaki üzere kesimlere ayıralım.
- Daha sonra kestiğimiz patatesleri yapacağımız tencerenin tabanına 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip fotoğrafta ki üzere dizelim.
- Hazırladığımız harcı tavuklar ile karıştırıp daha sonra tavukları patateslerin üzerine koyalım.
- Sonra kalan harcı üzerine dökelim ve suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatalım.
- Kısık ateşte yaklaşık yaklaşık 2 buçuk saat kadar pişirelim. Afiyet olsun 😊.
Çok Lezzetli Tavuk Güveci Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











