Çok Kolay Yaş Pasta Tarifi

Çok Kolay Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 5 büyük uzunluk yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Pastacı kreması için;
- 4 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- Yarım su bardağı süt
Kaplamak için;
- 2 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- Kırmızı besin boyası
Yazmak için;
- Biraz damla ya da tablet çikolata
İçine;
- Muz
- Çilek
- Damla çikolata
Çok Kolay Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pandispanya için; yumurtaların beyazlarını ve sarısını farklı çırpma kaplarına ayırın. Beyazına 1 damla bile sarı karışmamalı dikkat edelim. Ayrıyeten bir damla su bile karışmamalı. Yumurtaların ve kapların kupkuru olmasına dikkat edelim.
- Şekerin yarısını aklara yarısını sarılara ekleyelim. Aklarını traş köpüğü kıvamına gelene kadar mikser ile çırpalım. Kabı aksi çevirdiğimizde akmamalı. Sarılarına da vanilyayı da ekleyerek açık sarı bir hale gelene kadar çırpalım.
- Sıcak suyu da ekleyip karıştıralım. Un, nişasta ve kabartma tozunu da eleyerek ekleyelim ve son kere çırpalım. Sonrasında akları sarılara 2 seferde ekleyelim. Her seferinde spatula ile alttan üste hakikat karıştıralım.
- Sarıları ve beyazları söndürmeden alttan üste hakikat homojen olana kadar karıştıralım. Ben 22 cm bir pasta kalıbı kullandım. Etrafını yağlı kağıt ile kapladım.
- 180 derecede yaklaşık 40 dk pişirdim. Fırından fırına fark eder denetimli olalım. Kürdan testinden pak çıkıyorsa fırından alalım ve fırın teli üzerine zıt çevirip soğumaya alalım. Bir gün buzdolabında bekletirseniz pandispanya daha kolay kesilir.
- Kreması için; süt, un, nişasta, tozşeker ve yumurtayı tencereye alıp topak kalmayana kadar çırpıcı ile karıştıralım. Altını açıp yoğunlaşana kadar pişirelim.
- Koyulaşınca altını kapatıp tereyağ ve vanilyayı ekleyip karıştıralım. Üzerine streç sinema yapıştırıp soğumaya bırakalım.
- Süt ve krem şantiyi başka bir kapta çırpalım. Oda sıcaklığına gelen muhallebiye ekleyip mikserle homojen olup ipek üzere bir krema elde edene kadar karıştıralım.
- Pasta ile kremayı buluşturalım. Pasta kesme aparatı yahut bıçak ya da ip yardımıyla pandispanyayı 3 e bölelim. Servis tabağının ortasına bir tatlı kaşığı kadar kremadan koyalım.
- Üzerine kestiğimiz pandispanyanın modüllerinden birini koyalım ve birkaç kaşık süt ile ıslatalım. Kremayı ister sıkma torbası ile ister kaşık yardımıyla pandispanyanın üzerine sürelim.
- Dilimlediğimiz meyve modüllerini ve damla çikolatayı da kremanın üstüne koyalım.
- Diğer pandispanya modülünü da üzerine koyarak tıpkı süreci bu kat üzerinde tamamlayalım. En üstüne de son katı koyarak süt ile ıslatalım.
- Dışını kaplamak için; 2 paket krem şantiyi sütle birlikte çırpalım. 2 kaşık kadar bir kaseye ayıralım. Geri kalanı ile pastamızın üzerini yanlarını spatula yardımı ile bir hoş sıvayalım.
- Ayırdığımız krem şantiye de besin boyası koyup karıştıralım ve sıkma torbasına alalım.
- Üzerini yazmak için çikolatayı buzdolabı poşetine koyarak sıcak suyun içine atalım. Çikolata eridiğinde ucuna minik bir delik açıp pastanın üzerine istediğimizi yazalım.
- Sıkma torbasına koyduğumuz krem şanti ile de kalpler yapalım.
- Pastamızı en az 3-4 saat, mümkünse bir gece buzdolabına bekletelim. Afiyet olsun ❤️.
Çok Kolay Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





