Çok Kolay Patatesli Rulo Börek

Çok Kolay Patatesli Rulo Börek Tanımı İçin Malzemeler
Poğaça hamuru için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un
İç harcı için;
- 4 adet haşlanmış patates
- 1 su bardağı kaşar
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
Kenarları için;
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 1 çay bardağı su
- Kavrulmuş susam ve çörek otu
Üzeri için;
- 2 adet yumurtanın sarısı
Çok Kolay Patatesli Rulo Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle instant maya ve şekeri yoğurma kabına alalım daha sonra bir su bardağı ılık su ve bir su bardağı ılık sütümüzü üzerine dökelim, mayayı faal edecek halde karıştıralım.
- Daha sonra kalan bütün materyalleri koyup hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Hamurumuzun kıvamı bunun markasına nazaran değişebilir un ölçüsünü artırıp azaltabilirsiniz hafif ile yapışacak yumuşak bir poğaça hamuru elde edeceğiz.
- Daha sonra büyük bir beze alarak merdane yardımı ile açalım diğer bir kapta haşlanmış patateslerimizi ezelim, sütümüzü tereyağımızı ve tuzumuzu bir hoş patates püresi kıvamına gelene kadar karıştıralım pütürlü olmamasına dikkat edelim.
- Daha sonra açtığımız hamurun üzerine sürelim onun üzerine de isteğe bağlı kaşar rendelenmiş bir halde serpiştirilebilir, daha sonra rulo formunda saralım küçük bezeler halinde keselim.
- Ayrı bir kasenin içerisinde pekmez ve suyu karıştıralım hamurlarımızın kenarlarını batıralım, daha sonra susama bulayıp tepsimize dizelim hepsini birebir süreci yaptıktan sonra yumurtamızı yüzüne sürüp fırına verelim.
- 200 derecede 15 dakika alt üst ayarda pişirebiliriz ve içerisine kaşar olduğu için sıcak servis etmenizi öneririm derin dondurucuya koymaya uygundur. Afiyet olsun.
Çok Kolay Patatesli Rulo Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










