Çok Hafif Siyez Unlu Poğaça (Pastahanelerde Pahalı Olan)

Çok Hafif Siyez Unlu Poğaça (Pastahanelerde Değerli Olan) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 adet yumurta akı içine (sarısı üzerine)
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 su bardağı siyez unu (hamur yumuşak biçim alan bi kıvama kadar siyez unu ilavesi)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç gereç :

  • Beyaz peynir yahut rastgele bir peynir çeşidi

Üzeri için :

  • Yumurta sarısı
  • Mavi haşhaş

Çok Hafif Siyez Unlu Poğaça (Pastahanelerde Kıymetli Olan) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç tüm materyalleri yoğurma kabına alalım güzelce karıştıralım.
  2. Unu azar azar ekleyip hal alan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
  3. Cevizden büyük kesimler alıp içine peynir koyalım biçim verip tepsiye dizelim.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürelim mavi haşhaş serpip 180° evvelden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim soğuyunca servis tabağına alıp servis edelim afiyet olsun.

Çok Hafif Siyez Unlu Poğaça (Pastahanelerde Kıymetli Olan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Salçalı Çörek
Kabak Mücver Tarifi
Tahinli Kadayıflı Kurabiye
Burma Kadayıf
Domates Turşusu
Sosisli Makarna
Hdabla | © 2025 |