Çok Hafif Siyez Unlu Poğaça (Pastahanelerde Pahalı Olan)
Çok Hafif Siyez Unlu Poğaça (Pastahanelerde Değerli Olan) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
- 1 adet yumurta akı içine (sarısı üzerine)
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 3 su bardağı siyez unu (hamur yumuşak biçim alan bi kıvama kadar siyez unu ilavesi)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç gereç :
- Beyaz peynir yahut rastgele bir peynir çeşidi
Üzeri için :
- Yumurta sarısı
- Mavi haşhaş
Çok Hafif Siyez Unlu Poğaça (Pastahanelerde Kıymetli Olan) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm materyalleri yoğurma kabına alalım güzelce karıştıralım.
- Unu azar azar ekleyip hal alan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
- Cevizden büyük kesimler alıp içine peynir koyalım biçim verip tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim mavi haşhaş serpip 180° evvelden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim soğuyunca servis tabağına alıp servis edelim afiyet olsun.
Çok Hafif Siyez Unlu Poğaça (Pastahanelerde Kıymetli Olan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













