Cocostar Pasta

Cocostar Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt

Üzeri için;

  • 1 paket kremşanti
  • 1,5 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri

Çikolata ganajı için;

  • 100 gram sütlü çikolata
  • 60 gram biter çikolata
  • 200 ml sıvı krema

Cocostar Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kelepçeli kalıbımızın altını pişirme kağıdı ile kaplayalım, çırpma kabına yumurta ve şekeri alıp beyazlaşana kadar çırpalım.
  2. Sütü ekledikten sonra un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek harca ek edelim.
  3. Malzemeleri karıştırıp kabımıza aldıktan sonra 170 derece fırında 20 dakika pişirip soğumaya bırakalım.
  4. Üzeri için kremşanti ve sütü yoğunlaşana kadar çırpalım. Hindistan cevizi ve pudra şekerimizi ekleyip karıştıralım.
  5. Çikolata ganajı için; krema kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım çikolatalarımızıda ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
  6. Soğuyan kekimizi süt ile ıslatıp, kremşantili harcımızı üzerine eşit halde yayalım.
  7. Son olarak soğumuş olan ganajımızıda döküp yayalım 3-4 saat dinlendirip dilediğiniz üzere süsleyip servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Cocostar Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinli Islak Kek
Tahinli Cookie
Dağılmayan Sulu Köfte
Kolay Puding
Sıcak Çikolata (Kış Aylarının Vazgeçilmezi)
Kabak Mücveri
Hdabla | © 2025 |