Cocostar Pasta

Cocostar Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 2 adet yumurta
- 75 gram toz şeker
- 100 gram süt
- 125 gram un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Islatmak için;
- 1 çay bardağı süt
Üzeri için;
- 1 paket krem şanti
- 1 çay bardağı soğuk süt
- 2 su bardağı hindistan cevizi
- Yarım su bardağı damla çikolata
Ganaj için;
- 200 gram hayvansal krema
- 160 gram bitter çikolata
Cocostar Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak fırını 170 derecede ısıtıyoruz.
- Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz,üzerine sütü ekleyip 1 dakika daha çırpıyoruz.
- Ayrı bir kapta un,kakao,kabarma tozu ve vanilyalı karıştırıp çırptığımız kek harcının içine eleyerek döküyoruz ve karışana kadar çırpıyoruz.
- Kek harcını yuvarlak bir kek kalıbına döküyoruz ve fırında yarım saat kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra keki soğumaya bırakıyoruz.
- Bir kapta 1 paket krem şantiyi kapatana kadar çırpıyoruz.
- Şanti kabardıktan sonra üzerine hindistan cevizini ekleyip tekrar çırpıyoruz,son olarak çikolataları da ekleyip karıştırıyoruz.
- Kekimizi tekrar kek kalıbına alıyoruz ,üzerini sütle ıslatıp şantili karışımı döküyoruz ve kaşık yardımıyla düzleştiriyoruz.
- Bir sos tenceresinde kremayı ısıtıp çikolataları da ekleyip eritiyoruz,soğuduktan sonra pastanın üzerine döküyoruz ve dolapta 3-4 saat kadar dinlendiriyoruz. 3-4 saat soğuduktan sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Cocostar Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








