Cocostar Pasta

Cocostar Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Kek harcı için ;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Kekini ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt

Üzeri için;

  • 1 paket krem şanti
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 2,5 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Ganajı için;

  • 200 ml sıvı krema
  • 160 gram çikolata (ben sütlü çikolata kullandım dilerseniz bitterde katabilirsiniz )

Cocostar Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 26 cm çapındaki kelepçeli kalıbımızın tabanını pişirme kağıdı ile kaplayalım.
  2. Kabımıza yumurta ile şekeri alarak beyazlaşıncaya kadar yeterlice çırpalım.
  3. 1 çay bardağı sütü ekleyelim sonrada un, kakao, vanilya ve  kabartma tozunu eleyerek karıştıralım.
  4. Malzemelerimizi karışıncaya kadar çırpalım.
  5. Hamurumuzu, kelepçeli kalıba boşaltalım.
  6. Önceden ısıttığımız 170 °c fırında, yaklaşık 25-30 dakika pişirelim. (kendi fırınınıza nazaran ayarlayın)
  7. Soğumaya bırakalım.
  8. Kekimiz soğurken krem şantiyi süt ile yoğunlaşıncaya kadar çırpalım.
  9. Hindistan cevizi ve pudra şekeri ekleyerek, karıştıralım.
  10. Ganaj için, sıvı kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtalım
  11. Çikolatayı ekleyerek, eriyinceye kadar karıştıralım.
  12. Soğuyan kekimizin üzerine, sütümüzü gezdirerek keki ıslatalım.
  13. Hindistan cevizli karışımı, kekimizin üzerine boşaltarak üzeri büsbütün düz olacak formda yayalım.
  14. Son olarak uygunca soğumuş olan çikolata sosumuzu, pastanın üzerine dökelim ve 3 saat buzdolabında dinlendirelim.
  15. Daha sonra üzerini istediğiniz halde süsleyerek sunum yapabilirsiniz.

Cocostar Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Avocadolu Poşe Yumurta
Caprese Salatası
Patlıcan Kebabı
Yaban Mersinli Kurabiye
Tavada Mantarlı, Sucuklu Bayat Ekmek Böreği (Pizza Tadında Aşırı Güzel Pratik)
Yeşil Limon Rendeli Yoğurt Tatlısı
Hdabla | © 2025 |