Cocostar Pasta
Cocostar Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek harcı için ;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Kekini ıslatmak için;
- 1 su bardağı süt
Üzeri için;
- 1 paket krem şanti
- 1,5 çay bardağı süt
- 2,5 su bardağı hindistan cevizi
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Ganajı için;
- 200 ml sıvı krema
- 160 gram çikolata (ben sütlü çikolata kullandım dilerseniz bitterde katabilirsiniz )
Cocostar Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- 26 cm çapındaki kelepçeli kalıbımızın tabanını pişirme kağıdı ile kaplayalım.
- Kabımıza yumurta ile şekeri alarak beyazlaşıncaya kadar yeterlice çırpalım.
- 1 çay bardağı sütü ekleyelim sonrada un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karıştıralım.
- Malzemelerimizi karışıncaya kadar çırpalım.
- Hamurumuzu, kelepçeli kalıba boşaltalım.
- Önceden ısıttığımız 170 °c fırında, yaklaşık 25-30 dakika pişirelim. (kendi fırınınıza nazaran ayarlayın)
- Soğumaya bırakalım.
- Kekimiz soğurken krem şantiyi süt ile yoğunlaşıncaya kadar çırpalım.
- Hindistan cevizi ve pudra şekeri ekleyerek, karıştıralım.
- Ganaj için, sıvı kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtalım
- Çikolatayı ekleyerek, eriyinceye kadar karıştıralım.
- Soğuyan kekimizin üzerine, sütümüzü gezdirerek keki ıslatalım.
- Hindistan cevizli karışımı, kekimizin üzerine boşaltarak üzeri büsbütün düz olacak formda yayalım.
- Son olarak uygunca soğumuş olan çikolata sosumuzu, pastanın üzerine dökelim ve 3 saat buzdolabında dinlendirelim.
- Daha sonra üzerini istediğiniz halde süsleyerek sunum yapabilirsiniz.
Cocostar Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







