Cocostar Pasta

Cocostar Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
Kekin üzerini ıslatmak için:
- 1 çay bardağı süt
Kreması için:
- 2 adet sıvı krema (400ml)
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 su bardağı hindistan cevizi
Ganaj için:
- 1 adet sıvı krema (200ml)
- 100 gram sütlü yahut bitter çikolata
Cocostar Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri mikserle çırpalım daha sonra kek için gereçleri de ekleyip tekrar çırpalım.
- Yağlı kağıt serili kelepçeli kek kalıbına harcımızı dökelim.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 20-25 dk kadar pişirelim.
- Pişen keki fırından çıkaralım ve soğumaya bırakalım.
- Kekimizin üzerine kürdanla delikler açalım, soğuduğunda üzerine sütümüzü dökelim, sütü çekmesi için buzdolabında 10 dk. Kadar bekletelim.
- 2 adet sıvı kremayı mixerle çırpalım ve pudra şekeri ile hindistan cevizini ek edip karıştıralım.
- Hazırladığımız kremamızı kekimizin üzerine eşit olacak biçimde yayalım.
- Tekrar buzdolabında 10 dk. Bekletelim.
- Ganaj için kremamızı ocakta ısıtalım. Kaynamamasına dikkat edelim.
- Isınınca ocağı kapatıp içine çikolataları ekleyelim ve karıştırarak eritelim.
- Sonra ganajımızı kekimizin üzerine dökelim ve buzdolabında 1 gece bekletelim.
- Kelepçeli kalıbı dikkatlice çıkaralım. Pastayı dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Cocostar Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











