Coco Star Pasta

Coco Star Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Keki ıslatmak için:
- 1 su bardağı süt
Üzeri için:
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı hindistan cevizi
- 1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri
Çikolata ganaji için:
- 1 paket çikolata sos
- (ben çikolata sos tercih ediyorum lakin 1 kutu krema ve 1 paket çikolata ilede yapılırsa çok hoş olur)
Coco Star Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz,daha sonra sütünü ek ediyoruz (sıvı yağ girmiyor mu diye soranlar olacaktır hayır girmiyor 😊)
- Un, kabartma tozu,kakao ve vanilyayi eleyerek ekliyoruz.
- 26 cm lik kelepçeli kalıbımizin tabanına yağlı kağıt yerleştirip hamurumuzu kek kalıbımıza döküyoruz.
- 170 °de ısıtılmış fırında pişiriyoruz (kek kakaolu olduğu için kürdan testi yapıp pişince çabucak çıkarıyoruz ve oda ısısında soğumaya bırakıyoruz).
- Kek soğurken krem şantiyi bir bardak soğuk sütle hazırlıyoruz 2,5 su bardağı hindistan cevizi ile pudra şekerini ekleyip güzelce karıştırıyoruz iç harcımızı hazırlamış oluyoruz.
- Çikolata ganajı için çikolata sosunun paketi üzerinde genelde 2,5 su bardağı süt muharrir ancak daha koyu kıvamlı olması için 2 su bardağı süt ile yapıyoruz .
- Çikolata sosu düzgünce soğuyunca öncelikle kekimizi kelepçeli kalıptan çıkarıp tekrar kak kalıbının içine yerleştiriyoruz .
- Bir bardak süt ile ıslatıyoruz daha sonra iç harcını üzerine eşit formda yayalım en son çikolata sosunu üzerine döküp tanımımızı bitiriyoruz şimdiden deneyeceklere afiyet olsun 😊😊.
Not:üzerine hindistan cevizi topları yapmak isterseniz bir buçuk su bardağı hindistan cevizi,bir yumurta akını düzgünce çırpıp hindistan cevizi ek edip iki yemek kaşığı pudra şekeri ekleyerek yeterlice yoğurun en son küçük toplar yapıp pastayı süsleyebilirsiniz çok hoş oluyor ve asla yumurta akı kokmuyor.
Coco Star Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
