Çıtır Yufkalı Semizotu Salatası
Çıtır Yufkalı Semizotu Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım demet semizotu
- 2 adet közlenmiş kapya biber
- 1 adet orta uzunluk havuç (rendelenmiş)
- 2–3 yemek kaşığı yoğurt (tercihen süzme)
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı mayonez
- Zeytinyağı
- Tuz
- 1-2 damla limon suyu
Çıtır yufka için:
- Yarım yufka
- Sıvıyağ (kızartmak için)
Çıtır Yufkalı Semizotu Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çıtır yufka için yarım yufkayı ince şeritler halinde kesip çöp şiş yardımıyla sardım.
- Her birini kızgın yağda altın rengini alana kadar kızarttım.
- Semizotunu yıkayıp ayıkladım.
- Közlenmiş kapya biberleri doğradım, havucu rendeledim.
- Yoğurt, mayonez, ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kasede karıştırdım.
- Tüm zerzevatları sosla buluşturup servis tabağına aldım.
- Üzerine çıtır yufkaları yerleştirip servis ettim.
Çıtır Yufkalı Semizotu Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











