Çıtır Yufkalı Semizotu Salatası

Çıtır Yufkalı Semizotu Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım demet semizotu
  • 2 adet közlenmiş kapya biber
  • 1 adet orta uzunluk havuç (rendelenmiş)
  • 2–3 yemek kaşığı yoğurt (tercihen süzme)
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı mayonez
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • 1-2 damla limon suyu

Çıtır yufka için:

  • Yarım yufka
  • Sıvıyağ (kızartmak için)

Çıtır Yufkalı Semizotu Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çıtır yufka için yarım yufkayı ince şeritler halinde kesip çöp şiş yardımıyla sardım.
  2. Her birini kızgın yağda altın rengini alana kadar kızarttım.
  3. Semizotunu yıkayıp ayıkladım.
  4. Közlenmiş kapya biberleri doğradım, havucu rendeledim.
  5. Yoğurt, mayonez, ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kasede karıştırdım.
  6. Tüm zerzevatları sosla buluşturup servis tabağına aldım.
  7. Üzerine çıtır yufkaları yerleştirip servis ettim.

Çıtır Yufkalı Semizotu Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kakaolu Çatlak Kurabiye Brovni Tadında
İçli Kozalak Mantı
Elmalı Kurabiye
Mercimekli Diyet Ekmek
Panna Cotta
Buzlukta Kadayıf Sarması Tatlısı
Hdabla | © 2025 |