Çıtır Yelpaze Kabaklar
Çıtır Yelpaze Kabaklar Tanımı İçin Malzemeler
- 3-4 adet orta uzunluk kabak
- 2 adet yumurta
- Kaşar peyniri rendesi
- 4 yemek kaşığı galeta unu
- 4 yemek kaşığı mısır unu
- 1 çay kaşığı tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
Üzeri için:
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Dereotu
Çıtır Yelpaze Kabaklar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabakları yıkayıp temizleyelim.
- Baş kısmını kesmeyip üç kısmını keselim, sonrasında uzunlamasına kabağı ikiye keselim.
- İkiye kestiğiniz kabakların her birini, yeniden baş kısımlarına dokunmadan, uzunlamasına şeritler halinde kesin.
- Kabağınızın büyüklüğüne nazaran 4-5 şerit kesmeniz kâfi olacaktır.
- Yumurtaları kasede çırpıp, tuz ve kaşar peyniri rengi ekleyelim.
- Ayrı bir kasede galeta unu, mısır unu ve tuzu karıştıralım.
- Kabakları evvel galetalı karışıma sonra yumurtaya ve tekrar galeta unlu karışıma batırıp bol kızgın yağda kızartalım.
- Üzerine sarımsaklı dereotlu yoğurtla birlikte sunum oluşturabilirsiniz. 🥰 deneyecek olanlara afiyet olsun. 🤗.
Çıtır Yelpaze Kabaklar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















