Çıtır Yelpaze Kabaklar

Çıtır Yelpaze Kabaklar Tanımı İçin Malzemeler

  • 3-4 adet orta uzunluk kabak
  • 2 adet yumurta
  • Kaşar peyniri rendesi
  • 4 yemek kaşığı galeta unu
  • 4 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ

Üzeri için:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Dereotu

Çıtır Yelpaze Kabaklar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları yıkayıp temizleyelim.
  2. Baş kısmını kesmeyip üç kısmını keselim, sonrasında uzunlamasına kabağı ikiye keselim.
  3. İkiye kestiğiniz kabakların her birini, yeniden baş kısımlarına dokunmadan, uzunlamasına şeritler halinde kesin.
  4. Kabağınızın büyüklüğüne nazaran 4-5 şerit kesmeniz kâfi olacaktır.
  5. Yumurtaları kasede çırpıp, tuz ve kaşar peyniri rengi ekleyelim.
  6. Ayrı bir kasede galeta unu, mısır unu ve tuzu karıştıralım.
  7. Kabakları evvel galetalı karışıma sonra yumurtaya ve tekrar galeta unlu karışıma batırıp bol kızgın yağda kızartalım.
  8. Üzerine sarımsaklı dereotlu yoğurtla birlikte sunum oluşturabilirsiniz. 🥰 deneyecek olanlara afiyet olsun. 🤗.

Çıtır Yelpaze Kabaklar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Vişneli İki Renkli Muhallebi
Tereyağlı Fransız Patates Graten
Mantı Tarifi (Tam Tutan Tarif) (Videolu)
Mısırlı Köz Meze
Çizikli Kurabiye Tarifi
Elmalı Tart
Hdabla | © 2025 |