Çıtır Tavuklu Sandviç
Çıtır Tavuklu Sandviç Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 5 su bardağı un
- Yarım su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta
- 1 paket toz maya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Çıtır tavuk için;
- Yarım kilo tavuk göğsü
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 adet yumurta
- 1 diş sarımsak
- 1 su bardağı un
- 1 şişe maden suyu
Çıtır Tavuklu Sandviç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için; unu karıştırma kabına alıyoruz ve üzerine su, tuz, maya, süt ve şekeri ilave ediyoruz ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
- Mayalanması için bir saat dinlendiriyoruz.
- Daha sonra mayalanan hamuru 14 kesime bölüyoruz ve üzerini kapatarak yarım saat kadar dinlendiriyoruz.
- Daha sonra her birini hafif unla 13 santim kadar açıyoruz ve ortasına yağ sürüp üzerine süt sürüyoruz ve galeta ununa buluyoruz.
- Daha sonra fırın tepsisine diziyoruz ve üzerine çizikler atıyoruz, 10 dakika daha beklettikten sonra fırına veriyoruz ve 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Tavuk için; tavuğu parmak inceliğinde kesiyoruz ve tüm materyalleri birleştiriyoruz. (zamanınız varsa buzdolabında 2 saat bekletin daha güzel marine olur) daha sonra tekrar una batırıyoruz (un her yerine gelsin) ve kızgın yağda kızartıyoruz.
- Tüm materyaller hazır olduktan sonra ekmek ortasına koyuyoruz ve istediğiniz materyalleri içine ekleyebilirsiniz ben cheddar peyniri ve marul ekledim, sos olarak ketçap ve mayonezi karıştırarak sürdüm içine.
Çıtır Tavuklu Sandviç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











