Çıtır Tavuk Sandviç

Çıtır Tavuk Sandviç Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü
Marine için;
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 diş sarımsak(kıyılmış)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı pulbiber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Panelemek için ;
- 1,5 su bardağı galeta unu yahut panko (ben kendi yaptığım ekmek kırıntılarını kullandım)
- Sandviç ekmeği
Çıtır Tavuk Sandviç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Marine materyallerini derin bir kasenin içerisinde karıştırıp tavuklarımızı ince ince dilimleyip içerisine koyuyoruz.
- Sosun her yerine geldiğinden emin olup üzerini streçleyip buzdolabı da kaldırıyoruz.
- Buzdolabında yarım saat dinlendirdikten sonra panelemeye başlıyoruz.
- Sırayla tavuklarımızı artlı önlü paneleyip tepsiye alıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında fansız 30 dakika kadar pişiriyoruz.
- En son 10 dakikada da fanlı ayara alıp uygunca kızarıp çıtır çıtır olmasını sağlıyoruz.
- Fırından aldıktan sonra ekmeklerimizi ortadan ikiye bölüp içerisini dilediğiniz üzere doldurup zenginleştiryoruz elinize sıhhat afiyet olsun😇❤️
- Soslar; göbek marul yahut marulun beyaz sert kısımları (doğranmış) iki yemek kaşığı yoğurt bir yemek kaşığı mayonez bir diş sarımsak (ince kıyılmış) bir tutam tuz 2-biraz ketçap biraz mayonez biraz hardal ve kornişon turşu(doğranmış).
Çıtır Tavuk Sandviç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












