Çıtır Tavuk Baget
Çıtır Tavuk Baget Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kg tavuk baget
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
- 3-4 modül defne yaprağı
Yumurtalı sos için;
- 2 tane yumurta
- 1 çay bardağı su
Dış harcı için;
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 buçuk çay bardağı mısır unu
- 1 çay bardağı un
- 1 tatlı kaşığı köri
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
Çıtır Tavuk Baget Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavukları yıkayıp, tencereye koyun tuz, defne yaprağı ve suyu ekleyip, orta ateşte tavuklar yumuşayana kadar pişirin tavuklar dağılmadan ateşten alıp soğumaya bırakın.
- Geniş bir kapta yumurtaları çırpın suyu ek edip, kenara alın. Diğer bir kapta unları baharat ve tuzu karıştırıp hazırlayın.
- Haşlanmış tavukları evvel yumurtaya sonra hazırladığınız un karışımına bulayın hepsini bu formda hazırlayıp tepsiye dizip buzdolabında 1 saat dinlendirin.
- Dinlenen tavukları tekrar yumurtaya ve unlara bulayıp kızgın yağda kızartın. Afiyet olsun. 🍗🍗
Çıtır Tavuk Baget Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















