Çıtır Tavuk
Çıtır Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk göğsü
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- Bulamak için 1 kase un
- Kızartmak için sıvı yağ
Çıtır Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavukları jülyen doğrayın.
- Derin bir kaba yumurta, un, su, baharatları ekleyip yeterlice çırpın doğradığınız tavukları ekleyip karıştırın 1 saat dinlenmeye bırakın.
- Dinlenme süreci bittikten sonra tavukları una bulayıp derin bir tencerede kızartın ben yanında patates kızartması mayonez ketçap ile servis yaptım.
Çıtır Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







