Çıtır Tavuk
Çıtır Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram bonfile tavuk eti
Marina sosu için;
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı un
- 1 adet yumurta
- 2-3 diş sarımsak
- Yarım şişe sade maden suyu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı köri
Üzeri için;
- 3 su bardağı kahvaltılık sade mısır gevreği
Çıtır Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bonfile tavuk etimizi uzun uzun şeritler halinde orda kalınlıkla kesiyoruz.
- Etleri marine ediceğimiz sosu hazırlıyoruz.
- Karıştırma kabına 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı un ,1 yumurta ,2-3 diş sarımsak rendesi alıp çırpıcı ile karıştırıyoruz.
- Üzerine yarım şişe sade maden suyu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- İyice karıştırdıktan sonra içine doğramış olduğumuz etleri ekliyoruz.
- Ardından üzerine bir çay kaşığı karabiber, bir çay kaşığı toz kırmızıbiber, bir tatlı kaşığı tuz ve bir çay kaşığı köriyi ekliyoruz.
- İyice harmanlayıp 2 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Ardından kahvaltılık sade mısır gevreğini blenderdan küçük kesimlere ayırmak için geçiriyorum.Siz isterseniz elinizle de uflayabilirsiniz.
- Marine ettiğimiz etleri mısır gevreğini bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz. Afiyet olsun.
Çıtır Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















