Çıtır Tavuk

Çıtır Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü,kanat yada but isteğe bağlı
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta
- 1-2 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
- Kimyon
- Arzuya bağlı köri
Tavukları bulamak için;
- 4,5 yemek kaşığı galeta unu
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı karbonat
Kızartmak için ;
- Sıvı yağ
Çıtır Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt ,yumurta ,yoğurt ve baharatlar bir kapta güzelce karıştırılır.
- Tavuklar ek edilir ve sosa düzgünce bulanır ,2-3 saat buzdolabında bekletilir.
- 1 gece de olabilir vakit yoksa bekletmeyebilirsiniz.
- Beklediğinde çok daga çıtır ve hoş oluyor.
- Bulamak için toz karışımları yeterlice harmanlıyoruz tavukları toz karışıma bulayıp kızgın yağda düzgünce kızarana dek pişiriyoruz, but ile yapılıcaksa önden biraz haşlanmalı içi çiğ kalmasın.
Çıtır Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


