Çıtır Tavuk

Çıtır Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 700 gram tavuk göğüs

Marine için;

  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 diş dövülmüş sarımsak
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Dışı için;

  • Mısır gevreği

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Çıtır Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları jülyen formunda doğrayalım.
  2. Ardından karıştırma kabına yumurta, süt, köri, kırmızı biber, dövülmüş sarımsak tuz ve kimyonu ekleyerek tel çırpıcı ile karıştıralım.
  3. Son olarak unu da ek edelim ve karıştıralım. Koyu kıvamlı bir harç elde etmiş oluyoruz.
  4. Doğradığımız tavukları hazırladığımız harcın içerisine atalım ve güzelce karıştıralım.
  5. Çift kilitli poşet içerisine mısır gevreğini alıp kilidini kapatalım, üzerinden merdane ile geçerek ezilmesini sağlayalım.
  6. Ufalama süreci bittikten sonra mısır gevreklerini geniş bir tabağa alalım, tavuklarımızı tek tek batırarak her yerinin mısır gevreği ile kaplanmasını sağlayalım.
  7. Kızartma tenceresine bol sıvı yağ alalım ve kızdıralım. Sonrasında tavuklarımızı yağın içerisine bırakalım, güzelce kızartalım.
  8. Kızaran tavukları kevgir ile havlu kağıt serdiğimiz tabağa alalım ve yanında soslarla servis edelim. Afiyet olsun 🤤.

Çıtır Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yayla Çorbası
Patatesli Kek
Fesleğen Soslu Kremalı Makarna
Tek Kişilik Kendimi Seviyorum Suflesi
Tepside Antep Usulü Patlıcan Kebabı
Favoriniz Olacak Şerit Poğaça
Hdabla | © 2025 |