Çıtır Tavuk
Çıtır Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 700 gram tavuk göğüs
Marine için;
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 diş dövülmüş sarımsak
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
Dışı için;
- Mısır gevreği
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Çıtır Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavukları jülyen formunda doğrayalım.
- Ardından karıştırma kabına yumurta, süt, köri, kırmızı biber, dövülmüş sarımsak tuz ve kimyonu ekleyerek tel çırpıcı ile karıştıralım.
- Son olarak unu da ek edelim ve karıştıralım. Koyu kıvamlı bir harç elde etmiş oluyoruz.
- Doğradığımız tavukları hazırladığımız harcın içerisine atalım ve güzelce karıştıralım.
- Çift kilitli poşet içerisine mısır gevreğini alıp kilidini kapatalım, üzerinden merdane ile geçerek ezilmesini sağlayalım.
- Ufalama süreci bittikten sonra mısır gevreklerini geniş bir tabağa alalım, tavuklarımızı tek tek batırarak her yerinin mısır gevreği ile kaplanmasını sağlayalım.
- Kızartma tenceresine bol sıvı yağ alalım ve kızdıralım. Sonrasında tavuklarımızı yağın içerisine bırakalım, güzelce kızartalım.
- Kızaran tavukları kevgir ile havlu kağıt serdiğimiz tabağa alalım ve yanında soslarla servis edelim. Afiyet olsun 🤤.
Çıtır Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








