Çıtır Soslu Fırında Somon

Çıtır Soslu Fırında Somon Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet somon (balık dünyası dondurulmuş türk somonu kullandım)
  • Ufalanmış ekmek (yarım çay bardağı kadar)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 iri diş sarımsak
  • 7-8 kol maydanoz
  • Hardal
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Parmesan (göz kararı, yavaşça üzerinde gezdirdim.

Çıtır Soslu Fırında Somon Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ufaladığımız ekmek kırıklarını, maydanozu, zeytinyağını, sarımsağı ve tuzu karıştırarak balığımızı kaplayacağımız sosumuzu hazırlayalım. Dışını daha kıtır isteyenler ekmek ölçüsünü arttırabilirler.
  2. Somonlarımızın etini hardalla ovalım. Üzerine hazırladığımız ekmekli sosumuzu sürelim. 30 dakika 200 derecede pişirelim.
  3. Somonlarımıza çatal testi yaparak etini denetim ettikten sonra, parmesan ekleyelim. Burası büsbütün opsiyonel ama çok yakıştığını söylemeliyim. Dilediğiniz eriyen peyniri hafif lezzet verecek kadar ekleyebilirsiniz.
  4. Yanına dilediğiniz salatayı yaptığınızda doyurucu ve sağlıklı akşam yemeğiniz hazır🌸 Deneyeceklere afiyet olsun.

Çıtır Soslu Fırında Somon Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pastane Poğaçası
Tavuklu Bezelye
Susamlı Kurabiye
Tahinli Cevizli Bebiş Pankeki
Vitamin Deposu Sebze Çorbası
Ziron
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet