Çıtır Soslu Fırında Somon

Çıtır Soslu Fırında Somon Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet somon (balık dünyası dondurulmuş türk somonu kullandım)
- Ufalanmış ekmek (yarım çay bardağı kadar)
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 iri diş sarımsak
- 7-8 kol maydanoz
- Hardal
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Parmesan (göz kararı, yavaşça üzerinde gezdirdim.
Çıtır Soslu Fırında Somon Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ufaladığımız ekmek kırıklarını, maydanozu, zeytinyağını, sarımsağı ve tuzu karıştırarak balığımızı kaplayacağımız sosumuzu hazırlayalım. Dışını daha kıtır isteyenler ekmek ölçüsünü arttırabilirler.
- Somonlarımızın etini hardalla ovalım. Üzerine hazırladığımız ekmekli sosumuzu sürelim. 30 dakika 200 derecede pişirelim.
- Somonlarımıza çatal testi yaparak etini denetim ettikten sonra, parmesan ekleyelim. Burası büsbütün opsiyonel ama çok yakıştığını söylemeliyim. Dilediğiniz eriyen peyniri hafif lezzet verecek kadar ekleyebilirsiniz.
- Yanına dilediğiniz salatayı yaptığınızda doyurucu ve sağlıklı akşam yemeğiniz hazır🌸 Deneyeceklere afiyet olsun.
Çıtır Soslu Fırında Somon Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

