Çıtır Simit

Çıtır Simit Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 2 su bardağı ılık su
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- Aldığı kadar un (hamur çok yumuşak olmasın)
Üzeri için;
- 1,5 yemek kaşığı pekmez
- Yarım çay bardağı su
- 2 çay bardağı kavrulmuş susam
Çıtır Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur gereçlerini yoğuralım. Serte yakın bir hamur elde edelim hamurdan mandalina büyüklüğünde 11 tane beze elde edelim bezelerin üzerine bir poşet ya da streç sinema örtüp 15 dakika kadar dinlendirelim.
- Dinlenen bezelere fotoğrafta görüldüğü üzere simit formu verip evvel pekmeze sonra susama batırıp tepsiye alalım, bütün hamur için tıpkı süreci yaptıktan sonra 20 dakika tepsi mayası için bekletelim.
- 170 derecede ısıttığımız fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim (her fırının pişirme derecesi başka olduğundan denetimli biçimde pişirelim) deneyeceklere afiyet olsun.
Çıtır Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











