Çıtır Simit

Çıtır Simit Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • Aldığı kadar un (hamur çok yumuşak olmasın)

Üzeri için;

  • 1,5 yemek kaşığı pekmez
  • Yarım çay bardağı su
  • 2 çay bardağı kavrulmuş susam

Çıtır Simit Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur gereçlerini yoğuralım. Serte yakın bir hamur elde edelim hamurdan mandalina büyüklüğünde 11 tane beze elde edelim bezelerin üzerine bir poşet ya da streç sinema örtüp 15 dakika kadar dinlendirelim.
  2. Dinlenen bezelere fotoğrafta görüldüğü üzere simit formu verip evvel pekmeze sonra susama batırıp tepsiye alalım, bütün hamur için tıpkı süreci yaptıktan sonra 20 dakika tepsi mayası için bekletelim.
  3. 170 derecede ısıttığımız fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim (her fırının pişirme derecesi başka olduğundan denetimli biçimde pişirelim) deneyeceklere afiyet olsun.

Çıtır Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Soslu Tavuk
Çörek
Tencerede Susuz Tavuk İncik Tarifi (Ağır Ateşte Pratik Tavuk) (Videolu)
Portakal Çanağında Kereviz Salatası
Vişneli Turta
Köfteli Hünkar Beğendi
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet