Çıtır Salatalık Turşusu

Çıtır Salatalık Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

1 litrelik kavanoz için ölçüler;

  • Kornişon salatalık
  • 6-7 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı iri tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 çay bardağı elma sirkesi
  • Kaynamış sıcak su

Çıtır Salatalık Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle salatalıkları güzelce yıkayalım.
  2. Kavanoza salatalıkları yerleştirelim.
  3. Aralara sarımsakları atalım.
  4. Kavanoz tam dolduktan sonra üzerine tuz ve şekeri ekleyelim.
  5. Elma sirkesini tencerede kaynatıp kavanoza ekleyelim.
  6. Kavanozun üzerini kaynar su ile tamamlayalım.
  7. 15 gün kapalı ve serin ortamda dinlendirdiğiniz turşunuz yemeye hazırdır. Afiyet olsun.

Çıtır Salatalık Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Barbunya
Mercimek Mantısı (Videolu)
Zeytinyağlı Biber Dolması
Kokanta Usulü Karalahana Turşusu
Tahinli Kurabiye
Püre Yatağında Et Sote
Hdabla | © 2025 |