Çıtır Peynir Çubukları
Çıtır Peynir Çubukları Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet baş parmak kalınlığında kaşar peynir
Bulamak için;
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Göz kararı tuz
- Yarım çay bardağından 1 parmak eksik su
Dışına bulamak için;
- Yarım su bardağı galeta unu
Kızartmak için;
- Göz kararı bol sıvı yağ
Çıtır Peynir Çubukları Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bulamak için un ,kabartma tozu ,su ve tuzu homejen kıvam alıncaya kadar karıştıralım.
- Kaşar peynirleri baş parmak kalınlığında kesip evvel hazırladığımız sosa ,sonra galeta ununa, daha sonra tekrar sosa ve en son galeta ununa bulayalım.
- Kızgın yağda denetimli halde pişirelim sıcak servis edelim.
Çıtır Peynir Çubukları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











