Çıtır Nohutlu Kırmızı Pancar Yaprağı

Çıtır Nohutlu Kırmızı Pancar Yaprağı Tanımı İçin Malzemeler
- 20 kısım kırmızı pancar yaprağı
- 1 küçük kuru soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım çay kaşığı tuz
- Çay kaşığının ucuyla karabiber
Çıtır nohut için;
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı kimyon ve köri
Yoğurt sosu için:
- 1 su bardağı süzme yahut koyu kıvamlı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 diş sarımsak
Çıtır Nohutlu Kırmızı Pancar Yaprağı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pancar yapraklarını yıkayıp sap kısımlarını ayıralım ince doğrayalım, soğanı yemeklik doğrayalım tavaya zeytinyağı ile alıp kavuralım.
- Üzerine pancar saplarını ekleyip biraz yumuşayana kadar kavuralım .
- Üzerine kıyılmış yapraklarıda ekleyelim tuz ve karabiber ekleyip karıştıralım 1-2 kere daha çevirip soğumaya bırakalım.
- Çıtır nohutlar için nohut ,zeytinyağı, tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım ısınmış tavada çıtır olana kadar karıştırarak kavuralım.
- Yoğurt, tuz,ezilmiş sarımsak ve limon kabuğu rendesini bir kasede karıştıralım servis tabağına evvel yoğurdu yayalım üzerine sote pancar ve çıtır nohutları serpip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.
Çıtır Nohutlu Kırmızı Pancar Yaprağı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








