Çıtır Muska Börek

Çıtır Muska Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet yufka
Sosu için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta akı (sarısı üzeri için ayrılır)
- 1 yemek kaşığı sirke
İç gereci için;
- 1 adet orta kalınlıkta pırasa
- 1 adet havuç
- Yarım su bardağı kaşar rendesi
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Beyaz susam
Çıtır Muska Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Böreğin iç gereci için pırasalar ince doğranır.
- Uygun bir tencereye yağ alınır doğranmış pırasa eklenir 5 dakika kadar kavrulur.
- Daha sonra rendelenmiş havuç eklenir karıştırılır.
- Havuçla birlikte 5 dakika daha çevrilir. Tuz ve baharatlar eklenerek karıştırılır ocaktan alınır.
- Soğuyan iç gerecine son olarak rendelenmiş kaşar ek edilir karıştırılır.
- Sos materyali için yumurta akı, yoğurt,sıvı yağ ve sirke uygun bir kapta çırpılır.
- Tezgaha 1. Yufka serilir sos gereci her yerine gelecek biçimde yayılır. 2. Yufka üzerine serilir.Tekrar sos yayılır.
- Son olarak 3. Yufka serilir üzerine sos sürülür.
- Yufka 4 parmak kalınlığında şeritler halinde kesilir.
- İç materyali uç kısma yerleştirilir.
- Resimdeki üzere katlanarak muska biçiminde sarılır.
- Diğer kalan 3 yufkada tıpkı formda sarılır.
- Yağlanmış fırın tepsisine dizilir, üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımı sürülür.
- Susam serpilir 200 derece fırında alt üst kızarıncaya kadar pişirilir.
- Fırın ayarını kendi fırınınıza nazaran ayarlamanızı öneririm.
- İç gerecini kendi tercihinize nazaran hazırlayabilirsiniz.
Çıtır Muska Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













