Çıtır Kurabiye
Çıtır Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
Çıtır Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz akabinde sıvı yağ ekleyip kısa bir mühlet daha karıştırıyoruz kabartma tozu, vanilya, nişasta ve kakaoyu birlikte ek ediyoruz son olarak unumuzu ekleyip yoğuruyoruz.
- Yoğurma süreci tamamlandıktan sonra kurabiyelerimizin dışını pudra şekeri ile kaplıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dakika pişirdikten sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun!.
Çıtır Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






