Çıtır Kol Böreği

Çıtır Kol Böreği Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı ılık su
- 5 su bardağı un
İç harcı için ;
- Beyaz peynir (peynirin tuzuna nazaran tuz koyalım)
- Maydanoz
- Pul biber
Hamuru açmak için;
- 200 gr tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için ;
- Yumurta sarısı
- Susam
Çıtır Kol Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel derin bir kasede ılık suyu ve maya tuz ve şekeri koyarak karıştıralım.
- Sonra bu karışıma yavaşça un ek edelim hamur kulak göğsü kıvamına gelene kadar yoğuralım.
- Hamur ele yapışmıyorsa hamur tam kıvamındadır ve onu oda sıcaklığında dinlenmeye bırakalım.
- Hamur bittikten sonra iç harcı yapmaya başlayalım birinci evvel peyniri bir kapta ezelim, üzerine pul biber ile maydanoz ekleyerek karıştıralım ve 200 gr tereyağ ve bir çay bardağı sıvı yağı küçük bir tencerede eritelim.
- Mayalayan hamuru küçük bezeler halinde açalım ve bir tatlı tabağı büyüklüğünde hamuru açıp ortasına yağı sürüp üst üste bırakalım bezeleri ve dinlendirmeye bırakalım.
- Dinlenen bezeleri düz bir tezgahta elle yavaşça ince olana kadar açalım ve içine peynir harcını koyup tepsiye koyalım ve bittikten sonra yumurta sarısını sürüp isteye bağlı susamda koyun.
- 175 derecelik fırına koyalım piştikten sonra servise hazır şimdiden afiyet olsun 🌸💕.
Çıtır Kol Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





