Çıtır Kereviz Salatası

Çıtır Kereviz Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet büyük uzunluk kereviz
- 1 adet tatlı yeşil elma
- 1 adet portakal suyu
- 1 avuç dolusu ceviz
- 1 avuç dolusu dereotu(kıyılmış)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı kimyon
Çıtır Kereviz Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Rendelenmiş kerevizimizi ve kabuğu alınmış elmamızı limonlu tuzlu su içerisinde 10 dk bekletiyoruz.
- İlk evvel yoğurt zeytinyağ,portakal suyu, tuz,kimyon,dereotu,sarımsak ve ceviz koyup çırpıyoruz kerevizi ve elmaları küp küp doğrayıp yoğurtun içine ek edip karıştırıyoruz.
- Kerevizin yapraklarını ve saplarını 2 kaşık zeytinyağı ve kırmızı toz biber ile harmanlıyoruz ve airfryer’da 7-8 dakika kurutuyoruz.
- İsterseniz fırında 10-15 dakikada da kızartabilirsiniz.
- En son yoğurtlu harcımızın üzerine kızarmış yaprak ve sapları yerleştiriyoruz.
- Üzerine zeytinyağlı naneli yağ kızartıp döktüm. Tercihe nazaran yapmayabilirsiz.
Çıtır Kereviz Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










