Çıtır Kaplamalı Tavuk Yapımı

Çıtır Kaplamalı Tavuk Üretimi Tanımı İçin Malzemeler

  • 650 gram tavuk göğsü

Sosu için :

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik un
  • 1 yumurta
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kadar karabiber
  • 1 çay kaşığı tatlı toz biber
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • 2 çay kaşığı tuz

Kaplama için:

  • 2 su bardağı ince çekilmiş sade mısır gevreği

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

Servis önerisi:

  • Chedar peyniri
  • Chedar sosu
  • Ketçap
  • Mayonez
  • Turşu vb.

Çıtır Kaplamalı Tavuk İmali Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuklar ince jülyen yahut fileto halinde kesilir.
  2. Süt, yumurta,un, sarımsak, karabiber, tuz, toz biber, zerdeçal ile hazırlanan karışım kesilen tavuklara eklenir ve tüm eşit dağılacak formda güzelce yedirilir.
  3. Soslanan tavuk buzdolabında 40 dakika kadar dinlendirilir.
  4. O ortada mısır gevreği rondodan geçirilir, inceltilir.
  5. Soslu tavuklar dinlendikten sonra mısır gevreğine bulanır ve kızgın yağda kızartılır.
  6. İster direk yanına sos ve cole slaw salatalar ile, isterseniz de hamburger sosu, soğan, domates, chedar ile burger olarak tüketebilirsiniz.

Deneyeceklere afiyet olsun. 🌿.

Çıtır Kaplamalı Tavuk Üretimi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hurmalı Fit Çikolata
Fırında Tavuk Pilav
Pancarlı Börülce Salatası
Yaban Mersinli Kurabiye
Biberli Ekmek
Cevizli Peynirli Erişte
Hdabla | © 2025 |