Çıtır Kaplamalı Tavuk Yapımı
Çıtır Kaplamalı Tavuk Üretimi Tanımı İçin Malzemeler
- 650 gram tavuk göğsü
Sosu için :
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik un
- 1 yumurta
- 1-2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kadar karabiber
- 1 çay kaşığı tatlı toz biber
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- 2 çay kaşığı tuz
Kaplama için:
- 2 su bardağı ince çekilmiş sade mısır gevreği
Kızartmak için:
- Sıvı yağ
Servis önerisi:
- Chedar peyniri
- Chedar sosu
- Ketçap
- Mayonez
- Turşu vb.
Çıtır Kaplamalı Tavuk İmali Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuklar ince jülyen yahut fileto halinde kesilir.
- Süt, yumurta,un, sarımsak, karabiber, tuz, toz biber, zerdeçal ile hazırlanan karışım kesilen tavuklara eklenir ve tüm eşit dağılacak formda güzelce yedirilir.
- Soslanan tavuk buzdolabında 40 dakika kadar dinlendirilir.
- O ortada mısır gevreği rondodan geçirilir, inceltilir.
- Soslu tavuklar dinlendikten sonra mısır gevreğine bulanır ve kızgın yağda kızartılır.
- İster direk yanına sos ve cole slaw salatalar ile, isterseniz de hamburger sosu, soğan, domates, chedar ile burger olarak tüketebilirsiniz.
Deneyeceklere afiyet olsun. 🌿.
Çıtır Kaplamalı Tavuk Üretimi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















