Çıtır Kalamar
Çıtır Kalamar Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram kalamar (temizlenmiş)
- Yarım maden suyu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı soda
Bulamak için
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı mısır unu
- Tuz
Kızartmak için
- Sıvı yağ
Çıtır Kalamar Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel sıvı karışımları karıştırıp kalamarlarımızı sosta 1 saat dinlendiriyoruz.
- Un, mısır unu ve tuzu karıştırıp, dinlendirdiğimiz kalamarları yıkamadan (sosdan aldığımız gibi) önlü artlı buluyoruz.
- Şimdi kızartma vakti 🔥buladığımız kalmarları kızarıncaya kadar kızartıyoruz. Afiyet olsun.
Çıtır Kalamar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






