Çıtır Kadayıflı Muhallebi

Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 pk vanilya
  • 200 ml krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Çıtır kadayıfı için;

  • 200 gram çiğ kadayıf
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı fındık içi

Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kadayıfla başlayalım kadayıfı doğrama tahtasında ince ince doğrayıp küçültelim.
  2. Tavaya tereyağı alıp eritelim.
  3. Kadayıfı ekleyip daima karıştırarak kızarana kadar kavuralım.
  4. Kızaran kadayıfı ocaktan alıp toz şeker ve fındık ekleyip karıştıralım.
  5. Muhallebisi için, krema ve tereyağı hariç tüm materyalleri tencereye alıp karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirelim.
  6. Ocaktan alıp tereyağını ek edelim.
  7. Tekrar eriyene kadar karıştıralım.
  8. Daha sonra kremasını ekleyip karıştıralım.
  9. Kaselere evvel kadayıp, sonra muhallebi, kadayıf muhallebi olacak halde bölüştürelim.
  10. En üzerine tekrar kadayıf ekleyip dilediğimiz üzere süsleyelim.
  11. Buzdolabında bekletelim. Soğuk servis edelim afiyet olsun 🤤.

Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Meyveli Çerezli Kek Tarifi
Sodalı Poğaça
Kafeleri Aratmayacak Tost Tarifi
Yaprak Sarması (Chef Memberdilart Usulü)
Soğuk Kahve
Kıymalı Erişte (12 + Ay)
Hdabla | © 2025 |