Çıtır Kadayıflı Muhallebi

Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Kadayıfı için;
- 200 gr kavrulmuş kadayıf
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Muhallebi için;
- 1 litre süt
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım su bardağı un
- 1 su bardağı bir parmak eksik toz şeker
- Yarım su bardağı mısır nişastası
Sonrası içine eklemek için;
- 1 kutu krema
- 1 paket vanilya
Bardak ölçüsü 200 ml dir
Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kadayıf için öncelik tereyağ tavada eritilir. Hazır paket kavrulmuş kadayıfı dökelim şekeri ekleyelim rengi dönene kadar kavuralım. Soğumaya bırakalım.
- Muhallebi için.
- 1 litre süt, yumurta sarısı, un, toz şeker, mısır nisastasını koyup, muhallebi kıvamı alana kadar pişirelim. Az sıcağı geçtikten sonra krema ve vanilya ekleyip uygunca çırpalım.
- Kuplara evvel bir kepçe muhallebi döküp üzerine bir kat kadayıf serpelim ,sonra kalan muhallebiyi kuplara paylaştırıp kalan kadayıfları üzerine serpip hisse edelim.
- Hepsi tamamlandıktan sonra isteyen süsleme yapabilir ben sade tercih ettim az beklettikten sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapabiliriz. Afiyet olsun.
Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






