Çıtır Kadayıflı Muhallebi

Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Çıtır kadayıf için;
- 300 gram çiğ kadayıf
- 3 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı tereyağ
Muhallebi için;
- 4 su bardağı süt
- 1 paket krema (200ml)
- 1 su bardağı şeker
- 1 pk vanilya
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta (mısır yahut pirinç)
Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel uygun bir tavaya tereyağ ve çiğ kadayıfı alalım ve üstüne şekeri ilave edip güzelce kavuralım.
- Sonra muhallebimizi yapmak için bir tencereye sütü, kremayı ,şekeri ,vanilyayı ,unu ve nişastayı ekleyelim ve çırpma teliyle koyulaşsana kadar karıştıralım.
- Daha sonra kupalara sırayla evvel kadayıf sonra muhallebi ve tekrar kadayıf koyalım kuplarımız hazır.
- Kupaları en az 1 saat dolapta bekletelim. Afiyet olsun 😋😋😋.
İnstagram gülişin. Mtfg.
Nefis yemekler gülişin mutfağı takip etmeyi unutmayalım kızlar 😉😉😉.
Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








