Çıtır Kadayıflı Muhallebi

Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

Çıtır kadayıf için;

  • 300 gram çiğ kadayıf
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı tereyağ

Muhallebi için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 paket krema (200ml)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 pk vanilya
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta (mısır yahut pirinç)

Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel uygun bir tavaya tereyağ ve çiğ kadayıfı alalım ve üstüne şekeri ilave edip güzelce kavuralım.
  2. Sonra muhallebimizi yapmak için bir tencereye sütü, kremayı ,şekeri ,vanilyayı ,unu ve nişastayı ekleyelim ve çırpma teliyle koyulaşsana kadar karıştıralım.
  3. Daha sonra kupalara sırayla evvel kadayıf sonra muhallebi ve tekrar kadayıf koyalım kuplarımız hazır.
  4. Kupaları en az 1 saat dolapta bekletelim. Afiyet olsun 😋😋😋.

İnstagram gülişin. Mtfg.

Nefis yemekler gülişin mutfağı takip etmeyi unutmayalım kızlar 😉😉😉.

Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muhteşem Lezzetiyle Mayasız Dereotlu Peynirli Poğaça
Ekşili Köfte
Vejetaryen Salata
Nohutlu Pirinç Pilavı
Salçalı Mantı Çorbası
Renkli Salata
Hdabla | © 2025 |