Çıtır Kadayıflı Muhallebi

Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
- 1 paket krema
Üzeri için
- 250 gr kavrulmuş kadayıf (taze kadayıfınız varsa tereyağında kısık ateşte kendiniz kavurabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı şeker
- Yarım su bardağı ceviz
Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle üzerine dökeceğimiz kadayıftan başlıyoruz ocağa teflon tavaya tereyağını ek ediyoruz.
- Eridikten sonra kavrulmuş kadayıfı ekleyip 1-2 dakika kadar kavuruyoruz .
- Üzerine şekeri ve cevizi ek edip süratlice karıştırıyoruz.
- 2-3 dakika kadar daha kavrulduktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Muhallebi için; Krema tereyağı ve vanilya hariç tüm materyalleri uygun bir tencereye alıp devamlı karıştırarak orta ateşte pişiyoruz.
- Kaynayan kremanın altını kapatıyoruz ve tereyağı ve vanilyalı ek ediyoruz.
- Üzerini hiç hava almayacak halde streçfilmle kapatıyoruz ve oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında 1 saat dinlendiriyoruz .
- Dinlenen kremanın üzerine çiğ kremayı ek ettikten sonra çırpıcı yardımı ile güzelce homojen hale gelene kadar karıştırıyoruz.
- Kuplara kremamızı bölüştürüyoruz ve tekrar dolaba dinlenmeye bırakıyoruz .
- 2 saat sonra üzerine kadayıflarını da ek ettikten sonra servis ediyoruz kadayıfları kremanın üstüne koyup buzdolabına kaldırmıyoruz yoksa yumuşuyor buna dikkat edin .
- Muhakkak servis sırasında kadayıf ek edeceksiniz şayet kadayıf kalırsa bir saklama kabında ağzı kapalı biçimde buzdolabında 15 gün kadar koruma edebilirsiniz bayatlamıyor çıtırlığını kaybetmiyor.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun🥳.
Çıtır Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
