Çıtır Kadayıflı Kurabiye

Çıtır Kadayıflı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı
- 1 su bardağından iki parmak eksik pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Kadayıflı karışım için;
- 1 su bardağı kavrulmuş kadayıf
- 4 kaşık fıstık kreması
Üzerini kaplamak için;
- 150 gram sütlü çikolata
Çıtır Kadayıflı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için tüm materyaller yoğurma kabına alınıp denetimli un eklenerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
- Kadayıflı karışım için kavrulmuş çıtır kadayıfların üzerine fıstık kreması eklenip karıştırılır.
- Hamur tezgaha iki yağlı kağıt ortasına alınarak merdaneyle inceltilip bardakla yuvarlak biçimde çıkartılıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
- Tepsiye yerleştirdiğimiz kurabiyeleri evvelce ısıttığımız 170 derece fırında denetimli 15 dakika pişirilir. Hafif pembeleşince tamamdır.
- Pişen kurabiyelerin üzerine kadayıflı karışımdan eklenir ve üzerine benmari yordamı eritilmiş çikolata gezdirilip toz fıstıkla süsleyip soğutulur.
- Soğuyan kurabiyeler servise hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Çıtır Kadayıflı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




