Çıtır Gül Böreği
Çıtır Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için
- 4 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1.5 su bardağı ılık su (kontrollü)
Arasına sürmek için
- 100 gram tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
İçi için
- 5 adet patates orta boy
- 4 tane küçük soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz karabiber kırmızı toz biber
Çıtır Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamuru güzelce yoğuralım suyu dikkatli ekleyin ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.
- Hamur olduktan sonra yaklaşık 40 dk dinlendirin.
- Hamur dinlendikten sonra 10 beze yapın ve üzerine un serpip 15-20 dk daha dinlendirin. Hamur dinlenirken içi hazırlayın.
- Önce soğanları doğrayıp biraz öldürün ocakta sonra üzerine salçaları ekleyin biraz kokusu çıktıktan sonra rendelenmiş patatesleri ekleyin baharatları da ekledikten sonra yarım su bardağı su ekleyin ve biraz pişirin.
- Hamur hazır olduktan sonra yağ karışımını da hazırlayın ve tek tek açmaya başlayın.
- Hamuru açarken un ve nişastayı karıştırarak yaparsanız daha çıtır ve açması kolay oluyor (2 yemek kaşığı nişasta 4 yemek kaşığı un biçiminde karıştırdım ben açacağım unu)
- İncecik açalım bezeleri sonra üstüne yağ sürelim içini koyalım ve yuvarlayıp sonra da gül formunu verelim.
- Hepsini bu formda yaptıktan sonra kalan yağları da sürelim böreklerin üstüne ve evvelce ısıttığımız 190 derece fırında pişirelim. Alt-üst uygunca kızarınca fırından alalım. Afiyet olsun.
Çıtır Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







