Çıtır Gül Böreği

Çıtır Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 4 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 su bardağı ılık su (kontrollü)

Arasına sürmek için

  • 100 gram tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

İçi için

  • 5 adet patates orta boy
  • 4 tane küçük soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz karabiber kırmızı toz biber

Çıtır Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamuru güzelce yoğuralım suyu dikkatli ekleyin ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.
  2. Hamur olduktan sonra yaklaşık 40 dk dinlendirin.
  3. Hamur dinlendikten sonra 10 beze yapın ve üzerine un serpip 15-20 dk daha dinlendirin. Hamur dinlenirken içi hazırlayın.
  4. Önce soğanları doğrayıp biraz öldürün ocakta sonra üzerine salçaları ekleyin biraz kokusu çıktıktan sonra rendelenmiş patatesleri ekleyin baharatları da ekledikten sonra yarım su bardağı su ekleyin ve biraz pişirin.
  5. Hamur hazır olduktan sonra yağ karışımını da hazırlayın ve tek tek açmaya başlayın.
  6. Hamuru açarken un ve nişastayı karıştırarak yaparsanız daha çıtır ve açması kolay oluyor (2 yemek kaşığı nişasta 4 yemek kaşığı un biçiminde karıştırdım ben açacağım unu)
  7. İncecik açalım bezeleri sonra üstüne yağ sürelim içini koyalım ve yuvarlayıp sonra da gül formunu verelim.
  8. Hepsini bu formda yaptıktan sonra kalan yağları da sürelim böreklerin üstüne ve evvelce ısıttığımız 190 derece fırında pişirelim. Alt-üst uygunca kızarınca fırından alalım. Afiyet olsun.

Çıtır Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanaklı Mantarlı Fırın Patates (Videolu)
Domatesli Bulgur Pilavı
Airfryer’da Kabuklu Patates
Tavuk Taco
Muhallebili Revani
En Pratik Borcam Pastası
Hdabla | © 2025 |