Çıtır Gül Böreği

Çıtır Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 dolu dolu yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (bir parmak fazla)

İç harç için:

  • 200 gram kıyma
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 adet ortaboy soğan
  • 2 adet büyük patates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

Çıtır Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kıymayı sıvı yağda kavurun, kıyma suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  2. Ardından doğranmış soğanları ekleyip soğanlar yumuşayana kadar kavurun.
  3. Son olarak rendelenmiş patatesleri ek edin ve karıştırarak pişirmeye devam edin.
  4. Tuz, karabiber ve kırmızı toz biberle tatlandırın. İç harcınız hazır!
  5. Şimdi yufka kısmına geçelim: tereyağını eritin, içine un, sirke ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
  6. Bir yufkayı serip üzerine tereyağlı karışımdan sürün.
  7. Yufkayı ikiye katlayın ve tekrar tereyağlı karışımdan sürün.
  8. Yufkayı üçgen biçiminde kesin.
  9. Üçgenlerin geniş kısmına iç harcı yerleştirin ve dikkatlice sararak gül hali verin. (peynirli ve maydanozlu iç harç da kullanabilirsiniz. )
  10. Hazırladığınız börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve üzerlerine biraz daha tereyağı sürün.
  11. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengi alana kadar pişirin.

Çıtır çıtır, nefis gül böreğiniz hazır! afiyet olsun!.

Çıtır Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Waffle
Tahinli Çörek
Nohut Tava
Karışık Kızartma
Tavuklu Pirinç Pilavı
El Açması Börek
Hdabla | © 2025 |