Çıtır Çıtır Tavuk Kalamar
Çıtır Çıtır Tavuk Kalamar Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü
- 1’er çay kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz
- Köri
Sosu için;
- 1 şişe maden suyu
- 5 yemek kaşığı un
- Yarım paket kabartma tozu
Çıtır Çıtır Tavuk Kalamar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsü jülyen doğranır. Derin bir kaba alınır.
- Üzerine dilediğiniz baharatlardan ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Ayrı bir kapta yumurta çırpılır ve üzerine maden suyu eklenir.
- Un, kabartma tozu ve karbonatı da ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Homojen bir kıvam elde ediyoruz.
- Bu karışımı baharatladığımız tavukların üzerine döküyoruz. Güzelce karıştırıyoruz.
- Üzerini streçle kapatıp 1 saat dolapta dinlendiriyoruz.
- Dinlenen tavukları sostan alıp kızgın yağda artlı önlü güzelce kızartıyoruz.
- Tavuk kalanlarımız hazır ve deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Çıtır Çıtır Tavuk Kalamar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











