Çıtır Çıtır Peynirli Börek

Çıtır Çıtır Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka

Sosu için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

  • 1 şişe maden suyu
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Harcı için:

  • Peynir
  • 1 demet maydanoz

Çıtır Çıtır Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle sos için bütün materyalleri bir kaba alıp karıştıralım.
  2. Bir yufkayı açalım kenarlarından içe yanlışsız katlayalım.
  3. Üzerine sostan gezdirelim.
  4. Uzun kenarına peynirli harçtan koyup rulo halinde saralım.
  5. Beş yufkayı da bu halde rulo formunda sarıp tepsiye dizelim.
  6. Üzerine maden suyunu gezdirip yumurta sarısını sürelim.
  7. Ardından çörek otu ve susamı serpip evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Çıtır Çıtır Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Glutensiz Kolay Ekmek
Barbie Pasta
Tek Kişilik Krep
Sıkıcık Çorbası (Yöresel)
Diyet Keki (Sağlıklı)
Yeşil Mercimekli Bulgurlu Misket Köfte
Hdabla | © 2025 |