Çıtır Çıtır Patatesli Kesme Rulo Börek
Çıtır Çıtır Patatesli Kesme Rulo Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet yufka
- 1 yemek kaşığı dolusu yoğurt
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
İç harcı;
- 5 adet büyük patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı nane
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça (ben yarım yemek kaşığı acı biber yarım yemek kaşığıda domates salçası kullandım)
Üzeri için;
- İçine sürdüğümüz sütlü karışım
- 1 tane yumurta
Çıtır Çıtır Patatesli Kesme Rulo Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hiç harcını hazırlayalım, patatesleri soyup haşlayalım.
- Ardından rendelenmiş soğanı ve yağı ekleyip baharatlarını koyalım.
- Son olarak pürüzsüz kıvama gelinceye kadar düzgünce ezip püre haline getirelim. İç harcımızı hazır.
- Yufkanın içersine sürmek için tüm materyalleri karıştıralım.
- Her yufka ortasına 5-6 yemek kaşığı döküp her tarafına sürelim. (bu etapta süratli olmamız gerekiyor zira karışım sıvı olduğu için yufkayı hamur bir hale getirir).
- Üç yufkaya da tıpkı süreci uyguladıktan sonra iç harcı iki modüle ayırıp bir modülünü her tarafına eşit bir formda koyalım.
- İki tarafından iki parmak katlayıp rulo halinde kıvıralım.
- İki parmak kalınlığında kesip evvelden yağladığımız fırın tepsisine dizelim.
- Ardından kalan sıvı karışımın içine bir yumurta ekleyip karıştıralım ve her börek üzerine iki yemek kaşığı döküp çörek otu susam vs. İle süsleyip 180 derece fırında üzeri kızarana kadar ( yaklaşık 20-25 dakika arası) pişirelim.
- Böreğimiz hazır 💯☺️ soğuduktan sonra servis etmenizi tavsiye ederim afiyet şifa olsun.
Çıtır Çıtır Patatesli Kesme Rulo Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















