Çıtır Çıtır Patatesli Kesme Rulo Börek

Çıtır Çıtır Patatesli Kesme Rulo Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka
  • 1 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta

İç harcı;

  • 5 adet büyük patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı nane
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça (ben yarım yemek kaşığı acı biber yarım yemek kaşığıda domates salçası kullandım)

Üzeri için;

  • İçine sürdüğümüz sütlü karışım
  • 1 tane yumurta

Çıtır Çıtır Patatesli Kesme Rulo Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hiç harcını hazırlayalım, patatesleri soyup haşlayalım.
  2. Ardından rendelenmiş soğanı ve yağı ekleyip baharatlarını koyalım.
  3. Son olarak pürüzsüz kıvama gelinceye kadar düzgünce ezip püre haline getirelim. İç harcımızı hazır.
  4. Yufkanın içersine sürmek için tüm materyalleri karıştıralım.
  5. Her yufka ortasına 5-6 yemek kaşığı döküp her tarafına sürelim. (bu etapta süratli olmamız gerekiyor zira karışım sıvı olduğu için yufkayı hamur bir hale getirir).
  6. Üç yufkaya da tıpkı süreci uyguladıktan sonra iç harcı iki modüle ayırıp bir modülünü her tarafına eşit bir formda koyalım.
  7. İki tarafından iki parmak katlayıp rulo halinde kıvıralım.
  8. İki parmak kalınlığında kesip evvelden yağladığımız fırın tepsisine dizelim.
  9. Ardından kalan sıvı karışımın içine bir yumurta ekleyip karıştıralım ve her börek üzerine iki yemek kaşığı döküp çörek otu susam vs. İle süsleyip 180 derece fırında üzeri kızarana kadar ( yaklaşık 20-25 dakika arası) pişirelim.
  10. Böreğimiz hazır 💯☺️ soğuduktan sonra servis etmenizi tavsiye ederim afiyet şifa olsun.

Çıtır Çıtır Patatesli Kesme Rulo Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şipşak Muzlu Pasta
Domatesli Pilav
Salçalı Bulgur Pilavı
Kabak Tarator
Kıymalı Lahana Sarması
Hurma Rüyası
Hdabla | © 2025 |