Çıtır, Çıtır Muhallebili Kadayıf

Çıtır, Çıtır Muhallebili Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler

Kadayıf için:

  • 400 gram çiğ kadayıf
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
  • Yarım çay bardağı toz şeker

Kavurmak için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağ (yoksa sıvı yağ )

Muhallebi için:

  • 5 su bardağı süt
  • 3 yemek un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin

Çıtır, Çıtır Muhallebili Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tavaya tereyağı ufalanmış kadayıf alınır kızarana kadar kavrulur. Yarım çay bardağı toz şeker, çekilmiş ceviz içi eklenir karıştırılır ocaktan alınır.
  2. Muhallebisi için; uygun tencereye süt, şeker, vanilin, un, nişasta eklenir güzelce çırpılır, ocağa alınır, orta harlı ocakta kıvamı alana kadar kaynatılır.
  3. Hazırladığımız kadayıfın yarısını orta uzunluk borcama yayılır. Üzerine muhallebi eşit biçimde dökülür, spatulayla üzeri düzeltilir, soğumaya bırakılır.
  4. Kalan kadayıf üzerine eşit formda dağıtılır dileğe nazaran süslenir. Afiyet olsun ⚘

Çıtır, Çıtır Muhallebili Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Trileçe Tatlısı
Tam Kıvamlı Un Helvası
Evimde Sıradan Bi Kahvaltı
Borcamda Elmalı Cevizli Turta
İçi Meyve Dolgulu Nefis Bir (Yaz Atıştırmalıkları)
Lahmacun ( Enfes Ve Hafif Bir Tarif )
Hdabla | © 2025 |