Çıtır Çıtır Kuş Yuvası
Çıtır Çıtır Kuş Yuvası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg kadayıf
- 250 gram tereyağ
- 1 çay bardağı çiçek yağı
Üzerine;
- 1 kase kıyılmış ceviz
Şerbet için;
- 9 su bardağı su
- 9 su bardağı şeker
- 1 dilim limon
Çıtır Çıtır Kuş Yuvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yağı eritip sıvı yağı ekleyip soğutalım yaş kadayıfı yağın yarısını döküp, harmanlayalım.
- Kadayıftan modüller koparıp parmağımıza dolayarak saralım ve kuş yuvası görünümü verelim tepsiye dizelim kadayıf bitene kadar hepsine birebir halde saralım kalan yağı da kadayıfların üzerine dökelim.
- 170 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Şerbet için; 9 bardak şeker 9 bardak su tencereye koyup, kaynatıyoruz kaynayınca limon ek ediyoruz kıvam alana kadar kaynatıyoruz soğutuyoruz.
- Soğuk kadayıfa soğuk şerbet döküyoruz şerbet çekince kadayıfların ortasına ceviz dolduruyoruz ve afiyetle yiyoruz. Yeterli bayramlar.
Çıtır Çıtır Kuş Yuvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












