Çıtır Çıtır Kıymalı Pide

Çıtır Çıtır Kıymalı Pide Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket toz maya
  • 1 silme çay kaşığı şeker
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 2.5 -3 su bardağı un

İç materyali için;

  • 500 gram dana kıyma
  • 2 adet orta boy domates robota vur
  • 2 adet orta uzunluk soğan
  • Çarliston biber yahut kırmızı biber
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon
  • Kaşar peyniri rendesi

Üzeri için;

  • Tereyağ

Çıtır Çıtır Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk hamurumuzu yapıyoruz unu başta 2 su bardağı olarak koyun 1 su bardağına unu koyup kenardan bekletin. Hamurumuzun kıvamı cıvık olacak çok fazla yoğurmayın gereçler birbirine karışacak kadar yoğurmanız kâfi.
  2. Hazır olan hamurumuzu bir saat dinlenmeye bırakıyoruz.
  3. İç harcını hazırlıyoruz ben tüm gereçleri koyup, sonra altını açtım isterseniz siz sıra sıra da koyup kavurabilirsiniz.
  4. Harcımız da hazır olduktan sonra kenara soğumaya bırakıyoruz ve biraz kaşar rendeliyoruz ve fırını açıyoruz.
  5. Mayalanan hamurumuzu bezeler haline getiriyoruz bu sırada ayırdığımız bir bardak undan yardım alıyoruz.
  6. Bir bezeyi merdane yardımıyla uzunlamasına açıyoruz yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye açtığımız hamuru koyup, kıyma harcından kenarda boşluk bırakacak biçimde koyuyoruz üzerine biraz kaşar koyup kenarlarını üste atıyoruz.
  7. Bu biçimde öteki bezeleri de altında yağlı kağıt serili biçimde kenarda bekletin isterseniz hazır biçimde bekletin isterseniz part part yapın tepsiye iki tane pide girdiği için bekletmek gerekiyor.
  8. Pişen pidelerimizin kenarlarına tereyağ sürüyoruz. Sıcak servis edelim afiyet olsun.

Çıtır Çıtır Kıymalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tutmaç Çorbası
Pankek
El Açması Milföy Baklava
Patates Soğan Kavurma
Domatesli Pilav (Salçalı Pilav)
Belen Tava (Kıymalı)
Hdabla | © 2025 |