Çıtır Çıtır Kıymalı Pide
Çıtır Çıtır Kıymalı Pide Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket toz maya
- 1 silme çay kaşığı şeker
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 2.5 -3 su bardağı un
İç materyali için;
- 500 gram dana kıyma
- 2 adet orta boy domates robota vur
- 2 adet orta uzunluk soğan
- Çarliston biber yahut kırmızı biber
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Kimyon
- Kaşar peyniri rendesi
Üzeri için;
- Tereyağ
Çıtır Çıtır Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk hamurumuzu yapıyoruz unu başta 2 su bardağı olarak koyun 1 su bardağına unu koyup kenardan bekletin. Hamurumuzun kıvamı cıvık olacak çok fazla yoğurmayın gereçler birbirine karışacak kadar yoğurmanız kâfi.
- Hazır olan hamurumuzu bir saat dinlenmeye bırakıyoruz.
- İç harcını hazırlıyoruz ben tüm gereçleri koyup, sonra altını açtım isterseniz siz sıra sıra da koyup kavurabilirsiniz.
- Harcımız da hazır olduktan sonra kenara soğumaya bırakıyoruz ve biraz kaşar rendeliyoruz ve fırını açıyoruz.
- Mayalanan hamurumuzu bezeler haline getiriyoruz bu sırada ayırdığımız bir bardak undan yardım alıyoruz.
- Bir bezeyi merdane yardımıyla uzunlamasına açıyoruz yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye açtığımız hamuru koyup, kıyma harcından kenarda boşluk bırakacak biçimde koyuyoruz üzerine biraz kaşar koyup kenarlarını üste atıyoruz.
- Bu biçimde öteki bezeleri de altında yağlı kağıt serili biçimde kenarda bekletin isterseniz hazır biçimde bekletin isterseniz part part yapın tepsiye iki tane pide girdiği için bekletmek gerekiyor.
- Pişen pidelerimizin kenarlarına tereyağ sürüyoruz. Sıcak servis edelim afiyet olsun.
Çıtır Çıtır Kıymalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















